Velkommen til Festningsbyen

Vi har gleden av å ønske deg og dine gjester hjertelig velkomne til Nordens festningsby.

Her kan vi tilby den rammen du ønsker for ditt arrangement, og vi hjelper deg å fylle den med innhold. Større og mindre grupper får hos oss forpleining med høy standard og vi er svært stolte av det vi har å vise frem – både det unike kulturminnet Gamle Fredrikstad er, og de produktene vi kan tilby; sjarmerende lokaler til møter og selskapeligheter, severdigheter og underholdning for enhver smak, og ikke minst utsøkt mat og drikke. Festningsbyen tilbyr tilrettelegging av alle typer arrangementer, fra små og private middager i Dunkejongaardens chambre séparée via større konferanser til haveselskaper i Den store Commandanthaven. I en by fra 1567 finner man åpenbare forskjeller fra andre steder som tilbyr konferanser og underholdning. Men hva er egentlig “festningsbyen”?

Gamlebyen i Fredrikstad er Nord-Europas best bevarte festningsby, ja faktisk den eneste virkelige festningsbyen som idag finnes. Omgitt av grønne voller ligger den gamle by nærmest inntakt og uberørt av tidens tann, om man da ser bort fra de seks bybranner som har herjet byen og ubønnhørlig satt sitt eget preg på utformingen. Her lever og arbeider mennesker; tradisjonshåndverk og moderne bedrifter eksisterer side om side og bidrar til å holde byen levende. Her finnes yrende torvliv på lørdager, her troner ordføreren over byens folkevalgte og her utspiller seg kjærlighetshistorier på vollene der kommandant Wilster i sin tid lot skyte alle byens griser. Nesten.

Og hva mer? En vindebro over vollgraven, fire stolte byporter, brostensbelagte gater, seksten kvartaler med historiske bygninger, restauranter og skjenkesteder, små kaféer og enda mindre forretninger.

Det er dette vi vil vise dere. Det er dette som er Festningsbyen.

Ønsker du oss som samarbeidspartner for din arrangementsvirksomhet? Ta kontakt.

Leave a Reply

Flickr